Celorepublikové setkání rodičovských waldorfských spolků v Písku

Hlavním tématem setkání bude Revize rámcového vzdělávacího programu, kterou připravuje MŠMT. Na setkání proběhne představení návrhu úprav a možných důsledků či rizik (nejen) pro waldorfské školy , které jsou s revizí spojené. Výstupem setkání by měl být plán dalšího koordinovaného postupu v rámci rodičovských aktivit.

Místo setkání
Setkání se uskuteční v prostorách ZŠ Svobodné v Písku, ul. Šobrova 2070.

Začátek v pátek 24.11.2017 od 17 hodin, a to vzájemným představením jednotlivých spolků – Večer pak může být příležitostí k neformálním setkáním a rozhovorům.

V sobotu 25.11. bude program probíhat od 8.30 do 18.00 s tím, že konec setkání se může přizpůsobit aktuální situaci; na neděli již program plánován není. V sobotu se budeme věnovat hlavnímu tématu tj. Revize rámcového vzdělávacího programu. Rádi bychom pozvali také odborné hosty, stále je to však v jednání.

Během setkání bude zajištěno občerstvení a nabízíme možnost přespat ve škole (pak si, prosím, přivezte spacák a karimatku; pro ty, kteří pojednou z velké dálky – přespat můžete samozřejmě až do neděle a vydat se domů až v neděli ráno).

Podklady k plánovanému setkání najdete na stránkách naší školy: http://www.zssvobodna.cz/w-sdruzeni-pisek/revize-rvp.

PLÁNOVANÝ PROGRAM

PÁTEK – 17,00-19,00

• zahájení
  • seznamovací kolečko spolků
  • možný večer ve městě – koncert Tomáš Kočko v DPČ

SOBOTA

• 08,30-09,30 ranní seznamovací snídaně
  • 09,30-11,00 začátek programu – co je to RVP, pravděpodobně Tomáš Jedlička, ředitel w školy v Brně
  • 11,00-11,30 přestávka
  • 11,30-13,00 vize, výsledek akce
  • 13,00-14,00 oběd
  • 14,00-15,30 diskuse – hledání konkrétní formy rodičovské reakce
  • 15,30-16,00 přestávka
  • 16,00- otázka vzniku RVP pro WŠ
  • 18,00 předpokládaný konec

plánovaní hosté: Tomáš Jedlička WŠ Brno, paní Milena Vlčková, WŠ ČB. bude osloven k účasti Tomáš Feřtek EDuIn a další.

Náklady na cestu zájemcům Spolek po dohodě finančně podpoří. Prosíme případné zájemce o návštěvu setkání o nahlášení účasti na spolek@waldorfpardubice.cz , abychom mohli informovat organizátory. Děkujeme.

Další materiály k tématu revize RVP

Návrh pojetí revize RVP

Odborný komentář Ondřeje Šteffla (SCIO školy) vyšel ve dvou částech (doporučujeme k prostudování)

odkazy na další informační zdroje